Cannonozás effektíven

A InterQueo Wiki wikiből

Sokak számára a cannonozás fogalma kimerül abban, hogy a pálya közepére le kell rakni a cannont és utána már csak töltögetni kell ha kifogyóban van. Ha effektíven akarjuk használni, mondjuk slayerezés közben akkor több mindent is érdemes megtudni erről az eszközről. Ebben a leírásban bemutatom, hogyan is lehet a cannont effektíven használni. A leírást pedig Jupinak ajánlom a legjobban mert hiába a sok-sok slayer xp, ő neki is sok minden új lesz amit ebben a leírásban lehet majd lejjebb olvasni.

Cannon a slayerezésben

Először is szögezzük le, hogy slayerezéshez alap a cannon. Igen, drága mulatság de hosszútávon kifizetődő. Ha slayerezés közben használsz cannont akkor több xp-t szerzel óránként azaz időt spórolsz meg. A megspórolt idővel pedig sok módon visszatudod szerezni a cannonballok árát miután a megcélzott slayer szintet teljesítetted.

A cannont két féle módon töltheted újra. A legismertebb mikor magára a cannonra kattintasz rá, a másik pedig mikor a cannoballt használod a cannonon. Az utóbbival nem áll meg a harc közted és a monsterek között (támadsz, újratöltöd, támadsz), így ezzel időt spórolhatsz. Ha van OSBuddyd akkor a cannonod kiírja, hogy hány cannonballnál jár valamint az is beállítható, hogy mutassa, hány perc múlva tűnik el a cannon.

Dupla hit

Elérkeztünk a legfontosabb dologra amit megakartam osztani veletek. Aki használt már cannont tapasztalhatta, hogy néha kétszer üt egymás után a cannon egy adott szörnyre. Fejtsük meg miért is.

A lentebb látható 7x7-es ábrával könnyebb lesz elmagyarázni a mechanikáját.

Cannon3.png


A cannon 3x3 négyzetet foglal el a játékban, az ábrán sötét szürkével jelöltem, a közepét pedig feketével. A cannon ezen a területen nem üt szóval ne is álljatok be pontosan alá, kivéve a monster több helyet foglal el mint 1 négyzet. Erről majd bővebben lentebb olvashattok. A szürke négyzeteknél a cannon egyeket üt, a pirosaknál pedig duplát. Most nézzük meg, hogy néz ki ez a játékban (bocsi a bal oldali piros rész kicsit lejjebb van csúszva, de remélem így is jól kivehető).

Cannon22.png


Ha tudjuk, hogy hova lő a cannon duplán akkor nem is olyan bonyolult az egész. Mutatok két spotot ahova érdemes húzni a monstereket.

Cannon33.png


Feljön itt egy probléma: Nem AFK, de azért szögezzük le, hogy ami AFK az lassabb is. Lehet választani a kényelmet és a lassúságot de ahogy a nevében is benne van, ez a leírás az effektív módszert mutatja be.

Nagyobb monsterek

Vannak monsterek amik több mint 1 négyzetet foglalnak el, sok slayer monster 4 négyzetet fed el, mint pl. a fire giantok, greater demonok, stb.. Ők hogyan reagálnak a cannon dupla ütéses négyzeteire? Vegyük példának a fire giantokat, de igazából minden ilyen méretű monsterre igaz lesz amit írni fogok.

Cannon4.png


Ha megölsz egy monstert ami 2x2 négyzetet foglal be akkor mindig a délnyugati négyzetébe fog a drop megjelenni. Ez a négyzet a monster bázisa is, azaz a cannon is ezt az egy négyzetet fogja tekinteni a monsternek. Ezt érdemes figyelembe venni mikor azon gondolkozol, hova is tedd a cannont.

Single helyett Multi

Nem multi, azaz single területeken a cannon csak abban a harcban tud segíteni amit épp te magad vívsz. Multi esetében nincs ilyen korlátozás, a cannon csak röpíti össze vissza a cannonballokat amíg ki nem fogy. Ennek ellenére nem annyira szigorú a single területek korlátozása. Ha egy monster se támad téged akkor a cannon szabad utat kap. Ily módon egy fire giant task nagyon gyorsan lemegy ha például egy blowpipe-t használsz.

Cannon5.png


Slayer taskok amiket érdemes csinálni

Bár ez már inkább egy Slayer guide-ba illene, de mint fentebb írtam, a cannon nagyon erősen kapcsolódik a slayerhez.

 • Taskok amiket érdemes csinálni:
 • Abyssal Demon
 • Black Demon
 • Bloodveld
 • Dagannoth
 • Dust Devil
 • Fire Giant
 • Greater Demon
 • Hellhound
 • Kalphite
 • Smoke Devil
 • Suqah
 • Troll

Ahogy láthatjátok, az Abyssal Demonon kívül mindegyik cannonzható.

Warrior Ring vs Berserker Ring, mitől függ a cannonod pontossága

Berserker Ringnek +8 strength bónusza van, a Warrior Ringnek pedig +8 slash bónusz. Két taskhoz érdemes a Warrior RInget használni, Dagannothokhoz és a Smoke Devilekhez. Ennek az az oka, hogy ebben a két taskban a cannonod nagyon sok munkát végez helyetted és a magas szintű pontosságod (slash) a cannonodnak is nagyobb pontosságot ad. Az, hogy milyen pontos a cannonod a legmagasabb pontosságod adja meg (slash, stab vagy crush bonus).

Leírást készítette: Dof