Ghosts Ahoy

A InterQueo Wiki wikiből
Kezdőpont Ectofuntus
Nehézség 3/10
Hosszúság 6/10
Követelmények
Szükséges tárgyak
 • 2 Ecto-token , hogy belépj Port Phasmatysba
 • Ghostspeak amulet
 • Kb 400 coins
 • Bucket of milk
 • Silk
 • 3 dye. A festékek színeit véletlenszerűen kapod meg melyik háromra lesz szükséged. Ha tutira akarsz menni kell 3 red, 3 blue és 3 yellow dye. Ha ezek nálad vannak gond nélkül kikeverheted bármelyik 3 szükséges színt.
 • Spade
 • Oak longbow
 • Gloves (sima leather gloves tökéletes, lunar gloves, mystic gloves stb nem működnek)
 • Nettles (küldetés közben megszerezhető)
 • 7 bones (küldetés közben megszerezhető, de ha van nálad gyorsabb)
 • 7 bucket
 • 7 pot
 • A bowl of water (küldetés közben vehetsz bowlot csak meg kell majd töltened)
 • Knife (küldetés közben vehetsz)
 • Needle (küldetés közben vehetsz)
 • Thread (küldetés közben vehetsz)
 • Tinderbox és 1 log amit meg tudsz gyújtani. Tinderboxot vehetsz a küldetés közben is.
Jutalom
 • 2 quest pont
 • 2400 prayer exp
 • Ingyenes belépés Port Phasmatys-ba
 • Ectophial, amivel az ectofuntosba tudsz teleportálni.

A küldetés elkezdéséhez és a küldetés közben is szükséged lesz Ecto tokenekre. Összesen 35 ecto tokenre lesz szükséged a küldetés teljesítéséhez. Ezeket érdemes a küldetés elején megszerezni, hogy ne kelljen fölöslegesen szaladgálni és bankolgatni. Ecto token készítéshez szükséged lesz a Ghostspeak amuletre és legyen nálad 7 bucket, 7 pot és 7 sima bones. Menny az Ectofuntushoz ami Canifistől keletre található. Menj le a trapdooron, majd menj addig lefelé a lépcsőkön ameddig elérsz az épület legaljához. Merítsd meg a 7 bucketet a zöld takonyban és kapsz bucket of slimét. Menj vissza a lépcsőkön egészen a földszintig, majd menj fel az emeletre, ott találsz az északi részen egy gépet, bone grinder. A bone grinder segítségével dolgozd be a bonesokat. Ha készen vagy mind a 7-el, menj vissza a földszintre és beszélj a Ghost discipléval aki megjutalmaz 35 ecto tokennel.

Ghost1.png

1. A quest elkezdése -szükséges tárgyak: Ghostspeak amulet, 4 ecto token

Miután összeszedted az ecto tokeneket, fizess az őrnek 2 tokent, hogy beengedjen a városba, Port Phasmatysba. A városba található bank amit bármikor használhatsz. A város legészakkeletibb házába beszélj Velorinával. Elmondja, hogy szomorú, mert nem hagyhatja el a várost. Beszélj Necrovarussal akit az Ectofunctusba találsz a földszinten. Ő hallani sem akar rólad és a beszélgetéseteknek semmi értelme, menj vissza Velorinához akinek van egy másik ötlete, hogyan segíthetünk rajta.

2. Öregasszony és a teája -szükséges tárgyak: tinderbox, logs, gloves, bowl of water, bucket of milk

Velorina elmondja, hogy találd meg az öregasszonyt (old crone) aki egy házban lakik Canifistől északra. Ha nincsenek nálad a cuccok akkor Canifisben bankolhatsz. Útban az öregasszonyhoz állj meg Canifisben, menj északkeletre a Slayer mesterhez Mazchnahoz. Mazchna mellett található a földben pár Nettles. LEGYEN RAJTAD A GLOVES és szedj fel párat.

Ha megvan minden menny északnyugati irányba a házhoz ahol megtalálod az öregasszonyt. Beszélj vele és elmondja, hogy nem emlékszik, de egy csésze nettle tea felfrissítené a memóriáját. Tedd a netlest a bowl of waterba, gyújts egy tüzet és használd a teát a tűzön, hogy felforrald. MINDIG JOBB KLIKKELJ A TEÁRA NEHOGY MEGIDD!!!!!!

Ha megvan beszélj megint az öreggel, de még nem akarja meginni mert nem a saját csészéjébe van. Használd a teát a csészéjén, majd beszélj vele megint. A maminak még mindig baja van, most abba köt bele, hogy nincs benne tej. Használd a bucket of milket a teán és beszélj vele ismét. A jó forró tea felmelegíti a szottyadt testét és elmondja, hogy Necrovarust legyőzheted egy enchantolt ghostspeak amulettel. Ahhoz, hogy megáldja az amuleted kell neki 3 dolog: Book of haricanto, robes of Necrovarus és translation manual. Mielőtt elindulnál a cuccokat összeszedni beszélj vele megint. Kérdezd meg, hogy tehetsz e érte valamit és ő mesél a régen elveszett fiáról és ad egy modell hajót (model ship).

Az amulet megáldása

A 3 itemet bármilyen sorrendben megszerezheted, de a következő a legcélszerűbb:

The book of haricanto

Szükséges itemek: Ghostspeak amulet, Model ship , silk, needle, thread, knife, 3 red dye, 3 blue dye, 3 yellow dye, spade, 27 ecto token és cuccok/kaja, hogy legyőzz egy 32-es szörnyet, amit magiccal vagy rangeddal tudsz safespotolni.

Menj vissza Canifisbe és bankolj. Vedd ki ehhez a részhez a fentebb említett cuccokat. Ha nálad vannak jobb klikkelj a hajóra és javítsd meg (REPAIR). Menj a hajóroncshoz, északnyugatra az ectofuntustól, menj fel rá és mássz FEL a létrán, majd a másik létrán is FEL. Várj amíg a szél lecsendesedik és searcheld az árbócot (mast), hogy megtudd milyen színű. Minimum háromszor kell megcsinálnod. zászló 3 részének 3 különböző színe van. Ha megtudtad a 3 színt, keverd el úgy a dyeokat, hogy megkapd a szükséges színeket.

piros+sárga=narancssárga piros+kék=lila kék+sárga=zöld

Miután befestetted a hajódat menj egy szinttel lejjebb és beszélj az old mannel. Kiderül, hogy ő az elveszett fiú. Add oda neki a model shipet és ad neked cserébe egy chest keyt. Nyisd ki vele a closed chestet és megkapod a map scrapot. A hajótól északnyugatra a sziklákon ugrálj át. Amikor a végére értél találsz egy chestet. Nyisd ki és megkapod a 2. map scrapot. Ugrálj vissza a hajóra és menj a legaljára. Searcheld a chestet és egy Giant lobster meg fog támadni! A nyugati részen tudod safespotolni. Öld le és tedd össze a 3 térképrészt. Kapsz egy treasure mapot ami a kincset a Dragontooth Islandon mutatja.

Menj Port Phasmatysba. Bankolj, hogy legyen nálad 25 ecto token, spade és a treasure map. Menj keletre a kikötőhöz és egy kis csónak mellett beszélj a ghost captainnal aki 25 ecto tokenért elvisz a Dragontooth szigetre. A map segítségével menj a térképen jelölt helyre. A szobor bal kezétől 6 lépés délre, 8 keletre, 2 északra, 4 keletre és 22 délre. Áss a kijelölt helyen és megtalálod a Book of haricantot.

The translation manual

Szükséges itemek: 400 coins és oak longbow

Menj vissza Port Phasmatysba és bankolj. Beszélj Ak-Haranuval akit a kocsmától keletre találsz. Elmondja, hogy nála van a manual és odaadja, ha Robin aláír neki egy oak longbowot. Menj a kocsmába és beszélj Robinnal. Kihív téged egy RuneDraw játékra. Verd el egy párszor. A játék lényege, hogy minál nagyobb értékű rúnákat húzz, ha deathet húz valaki annak game over. Miután elverted párszor, Robin tartozása miatt aláírja neked a bowot. Vidd a bowot Ak-Haranuhoz és odaadja a manualt.

A robes

Szükséges item: bucket of slime

Menj az kocsmároshoz (innkeeper) és kérdezd meg tőle van e valami munkája számodra. Ad egy bedsheetet. Most szellemnek kell öltöznöd. Menj keletre a kikötőbe és vegyél egy bucket of slimet az egyik trader crewmembertől. Használd a bucket of slimet a bedsheeten, hogy befesd. Menj a városba a bejárathoz és beszélj Gravingassal. Ad neked egy petíciót amit 10 szellemmel alá kell íratnod. Beszélj annyi Ghost Villagerrel ameddig meg nem lesz a 10 aláírásod. Ha valamelyik ecto tokent kér cserébe keress egy másikat. Miután megvan a 10 aláírásod beszélj Gravingassal. Azt mondja, hogy mutasd meg Necrovarusnak. Mutasd meg neki, ő olyan ideges lesz, hogy eldobja a kulcsát. Vedd fel és menj az emeletre. Nyisd ki vele az ajtót és a coffinban megtalálod a szükséges Robest.

A varázslat

Szükséges itemek: Mystical robes, Book of haricanto, translation manual és Ghostspeak amulet.

Menj vissza az öregasszonyhoz a szükséges fent említett itemekkel együtt és beszélj vele. Ő megáldja neked az amulettet. Sétálj vissza az ectofuntushoz és beszélj Necrovarussal. Követeld, hogy engedje el a szellemeket akik nála vannak. Menj Port Phasmatysba és beszélj Velorinával és megkapod a jutalmadat:

Ghost2.png

Leírást készítette: Vikci