Monkey Madness

A InterQueo Wiki wikiből
Kezdőpont The Grand Tree
Nehézség 7/10
Hosszúság 5/10
Követelmények
Szükséges tárgyak
  • Gold bar
  • Ball of wool
  • Monkey bones(karamjai majmok ölésével szerezhető)
  • RENGETEG antipoison és kaja
  • Ring of duelling
Jutalom
  • 3 QP
  • 10000 coins
  • 3 diamond
  • 35k xp attack+defre, vagy HP+str-re,+ 20k xp arra a párosra amit nem választottál
  • Dragon scimitar vásárlása és használata

A quest 4 fejezetre van osztva, a guide is 4 részre lesz tagolva, viszont egy Ape Atollt bemutató térképpel kezdem, ezt használd tájékozódáshoz, ha valami nem egyértelmű. A kép nagyon ormótlanul mutatna a guide-ban, ezért itt megtekinthető.

Mm1.png

Figyelem: Ape Atoll nagyon veszélyes hely, amikor a quest ide visz előtte mindig pakolj be 2-3 antipoisont, kaját, és egy balklikkes teleportot(tab pl.) vész esetére.

Első fejezet "Melyben hősünk ismét Glough ármánykodásába kavarodik." Kelleni fog: 2 szabad hely a táskában, védőfelszerelés,antiposion és kaja az Ape Atollon töltött időre.

1. Beszélj Narnode-dal. Megkér, hogy nézd át Glough hajógyárát az elveszett 10-es osztag nyomai után kutatva. Ad egy Gnome royal seal-t.

2. Mássz fel a Grand Tree legtetejére, és a siklóval menj el Karamjára(Gandius). Ha nincs még majomcsontod a quest későbbi részére, itt jó alkalom van összeszedni egyet, mivel a sikló leszállóhelyétől nem messze vannak majmok.

3. Landolás után indulj északra, a hajógyárig. Beszélj GLO Caranock-kal, aki a déli részen lesz a kerítés mellett. Vissza fog küldeni a királyhoz.

4. Térj vissza a siklóval Narnode-hoz, aki adni fog egy Narnode's orderst, majd elküld Daero-hoz. Mielőtt a következő pontra lépnél, vegyél magadhoz antipoisont és kaját.

5. Beszélj Daeroval, ő a Grand Tree első emeletén található a kocsma területén(lol).(Blurberry bar) Nyomasd végig az összes beszélgetési lehetőséget, majd mondd meg neki hogy készen állsz az indulásra. Bekötözi a szemedet és elvisz a titkos hangárba. Beszélj Daeroval de Waydar közbeszól, és megkér hogy oldj meg egy "Rendszer újraindítási" kirakóst. Ez nagyon hasonlít a Hard clue scrollokban található csúsztatható kirakósokhoz. Fontos, hogy megoldás közben ne lépj ki, mert összekutyulódik a puzzle. A quest amúgy bugos, és lehet megoldhatatlan kirakóst kapni, ekkor sajnos csak reloggal lehet orvosolni a problémát. Megoldás itt:

Mm2.png

6. Miután ez sikerült, beszélj Daeroval, majd Waydarral, aki elvisz Crash Islandre, ahol a 10-es osztag partot ért.

7. Ott beszélj Lumdoval, aki nem akar átvinni Ape Atollra, ekkor beszélj Waydarral, ezután a másik gnóm már hajlandó átvinni.

Második fejezet "Melyben hősünk egy elég komoly majomparádéba csöppen."

1. Ape Atollra való érkezés után kövesd a fent linkelt térképen a piros vonalat. Maradj távol mindentől ami mozog, mivel kis szintjük ellenére akár 15-öket is sebezhetnek, agresszívak combat leveltől függetlenül, és mérgeznek. Kapuhoz érkezéskor nyilakkal fognak bombázni a majmok, ezért, ha van, kapcsold be a protect from missiles prayert előre, ha nincs akkor meg...térdre imához, hogy túléld ;D

2. A börtönben fogsz ébredni, ahol 2 gorilla járőröz. 2 kört mennek, aztán váltják egymást. Amikor az éppen járőröző gorilla az előtéri folyosóhoz ér váltani, picklockold a cella ajtaját és szaladj ki. Lehet bele fog telni pár próbálkozásba, de előbbutóbb sikerülni fog.

3 .Miután kiszabadultál kövesd a zöld útvonalat a térképen, és beszélj Karammal, majd menj és beszélj Garkor-ral. Próbálj mindig a magas fűben maradni, mert ott nem lőnek rád az Archer Monkey-k.

4. Ezután kövesd a sötétkék útvonalat a raktárhoz, és menj be oda. Bent maradj mindig a sötétbarna területen, mert máshol visszaküldhetnek a börtönbe. Az egyik ládában találsz Monkey Denturest, vegyél ki egyet. Ha esetleg vészhelyzet alakul ki, akkor találsz délnyugaton egy ládában banánt, gyógyításra használhatod őket.

5. Kutasd át a legdélkeletibb ládát, és válaszd az igent. Le fogsz esni, és ha kisebb az agilityd 50-nél, megsérülsz. A lenti barlangban az északnyugati csücsökben találsz M'amulet mouldot, ebből is vegyél egyet.

6. Ezután teleportálj ki, és menj a Grand Treehez.Fontos: itt vegyél magadhoz kaját, antipoisont, prayer potionokat, esetleg energy potionokat, M'amulet mouldot, gold bart, monkey bonest és monkey denturest.

7. Beszélj Daeroval, hogy visszamennél a szigetre. Miután visszaértél, kövesd a térképen a citromsárga útvonalat, és menj le az alagútba.

8. Most végig kell menned az alagúton. Nagyon szimpatikus turistalátványosság, 98-as Zombi Majmokkal, és 142-es Csontváz Gorillák TÖMEGEIvel. Juss el Zooknock-hoz az alábbi térkép segítségével(protect from melee legyen bekapcsolva, ha nincs, akkor térdre imához hogy legyen elég kajád):

Mm3.png

9. Beszélj Zooknock-kal, majd USE-old rajta a monkey bones-t, M'amulet mouldot, gold bart, és a monkey denturest. Kapni fogsz egy enchanted bart.

10. Teleportálj ki, és töltsd újra szükség szerint a készleteket(m'amulet mould, enchanted bar, ball of wool legyen nálad!), majd térj vissza Ape Atollra, és fogasd el magad a kapunál a térképen piros útvonalat követve.

11. Szökj meg a börtöntől, ugyanúgy mint korábban, majd a térképen a LILA útvonalat követve lopakodj be a templomba. Óvakodj az őröktől! A legkeletibb részen menj le a csapóajtón, majd lent használd a wall of flame-en az enchanted bart, és useold a ball of woolt a kapott amuletten. Ha úgy látod, maradt elég antipoisonod és kajád, menj vissza a börtönhöz, ha nem, teleport ki, tölts újra és a szigetre visszatérve fogasd el magad és szökj meg a börtönből. Ettől a ponttól kezdve mindig legyen rajtad a m'speak amulet.

12. A börtöntől a CIÁN útvonalon juss el a kismajomhoz. M'speak amulet legyen nálad mindenképp! Arra figyelj oda, hogy az öreg majom ne lásson meg, még akkor sem, amikor a kismajommal beszélsz, mert rádhívja a TEK-et, és visszakerülsz a börtönbe.

13. Beszél a kismajommal, mondd, hogy a nagybátyja vagy(uncle). Kérdezd a talismanról, majd mondani fogja, hogy össze kéne szednie 20 banánt. Szedj le 5öt a közeli fákról, majd mondd meg neki, hogy az 20. Mivel szegénykém középsúlyos értelmi fogyatékos, el is hiszi. Várj egy kicsit, majd beszélj vele ismét, és odaadja a talismant.

14. Szükség szerint bankolj és térj vissza a szigetre, és menj végig ismét az alagúton Zooknockhoz. Add oda neki a talismant, és kapni fogsz egy monkey greegree-t.

Harmadik fejezet "Melyben hősünk megismerkedik a majomléttel." Szükséges tárgyak: greegree, M'speak amulet, Ardougne teleport(erősen ajánlott)

1. Teleportálj ki és térj vissza a szigetre(egyszerűbb mint végigfutni az alagúton), amint megérkezel, vedd fel a greegreet, és majommá fogsz változni. Ebben az alakban békén hagynak a majmok.

2. Piros útvonal ismét, most viszont probléma nélkül beengednek a majmok a városba.

3. Beszélj Garkorral, majd beszélj a közelében lévő Elder Guarddal, aki Krukhoz küld.

4. Térképen a narancssárga útvonalon juss el Krukhoz, beszélj vele, ő elvisz Awowogeihez.

5. Beszélj Awowogei-el, és ajánlj neki szövetséget a karamjai majmokkal. Jószándékodat bizonyítandó megkér, hogy ments meg egy majmot az Ardougnei állatkertből.

6. Menj ki, Garkor mellett leveheted a greegreet és teleportálhatsz.

7. Juss el az Ardougnei állatkertbe, majd vedd ott fel a greegreet, és beszélj Monkey Minder-rel, ő be fog rakni a majomketrecbe.

8. Beszélj az egyik majommal, és be fog ugrani a hátizsákodba.

9. Vedd le a greegreet és beszélj ismét a monkey minderrel, ki fog engedni.

10. Menj el GYALOG a Grand Treehez. Bármifajta teleport használata esetén a majom elhagyja az inventoryt.

11. Juss vissza Ape Atollra, ne felejtsd el felvenni a greegreet.

12. Menj be Awowogeihez a majommal a hátizsákodban, és beszélj vele.

13. Ezután menj ki Garkorhoz, beszélj vele, adni fog egy 10th squad sigilt. FIGYELEM: ne kattints a sigilre ha nem állsz készen a harcra.

Negyedik fejezet "A végső küzdelem" Szükséges tárgyak: 10th squad sigil, 1-2 antipoison, kaja és pray potik.

Teleportálj ki és bankkolj, készülj fel a harcra. A 195-ös jungle demonnál igazából szabad kezet kapsz, ízlésednek megfelelően harcolhatsz vele, de magic vagy ranged ajánlott. Cannonozni is lehet. Fight közben mindig legyen bekapcsolva a protect from magic ha van. Ha készen állsz, kattints a 10th squad sigilre, és a fight helyszínére fog vinni. Miután legyőzted a demont, beszélj Garkor-ral, akit egy nyíl fog jelezni. Ő Zooknock-hoz küld, aki ki tud teleportálni. Figyelem: Ape Atollra fog teleportálni, ezért biztonság kedvéért legyen nálad antipoison. Lépj meg a szigetről, menj el Narnodehoz, beszélj vele, és vedd át a jutalmad.

Gratulálok, küldetés teljesítve! Miután kiírja a quest complete-t, menj Daerohoz, ahol átveheted az xp jutalmat.

Mm4.png

Leírást készítette: Pisti