Motherlode Mine

A InterQueo Wiki wikiből

Bevezető A Motherlode Mine egy új bánya mely egy gyors és AFk módszert biztosít azoknak akik a Mining skillt szeretnék fejleszteni. Ez az első olyan Mining tevékenység melyet AFk-nak nevezhetünk, azaz nem igényel nagy odafigyelést, valamint még jó pénz is jön belőle. Ez a hely azért is különleges mert egy játékos által lett tervezve, azaz minden, ami a bányában van egy Runite Minor nevezetű játékos fejében született meg. Aki nem szeret power miningelni, legyen az iron vagy granite, annak ez a hely tökéletes alternatíva. Személy szerint én az AFK mininget részesítem előnyben és biztos, hogy nem csak én vagyok így vele.

A bánya bejárata a Dwarven Mine-ban található, Falador alatt. A legegyszerűbb odajutás ha a Falador Party Room (Falador északnyugati sarka) mellett lévő ház lépcsőjén lejutva délnek vesszük az irányt és a bejárat már ott is lesz az orrunk előtt. A bányába bárki be tud lépni de ahhoz hogy itt bányássz szükséged lesz 30 Mining levelre (javaslom a 40 Mining levelt, mert akkor jön gold ore is).

Motherlode1.png

Követelmények

30 Mining level Pickaxe (minél jobb) Hammer (ott is találsz)

Motherlode2.png

Amit tenni kell

A bányában két feladata van a játékosnak. Az ércek kinyerése és azok megtisztítása. A bánya kör alakban helyezkedik el, melynek belsejében a tisztító mechanika áll és körülötte helyezkednek el az alagutak. Ezek az alagutak körbeérik a pályát és közöttünk kősziklák állják el az utat. Ezeket viszont könnyedén kilehet bányászni ez által szabaddá téve az utat. Az alagutak falaiban pedig megtaláljuk a fontos érceket (a minimap pirosan jelzi őket). Ezek az ércek kibányászott alakban még csak pay-dirtek. Ezeket automatikusan szedi ki a karakterünk míg ki nem ürül a forrás. A bányában még kis törp bányászokkal is találkozhatunk melyek pay-dirtöket bányásszák. Egy update óta már nem lopják el tőlünk a pay-dirtöket, szóval már nem kell mérgelődnünk ha valamelyik oda somfordál hozzánk, sőt, örülhetünk nekik, hisz az utunkat akadályozó kősziklákat is kiszedik. Minden kibányászott pay-dirtért 60 experience jár, attól függetlenül, hogy milyen érc lesz belőle. Ahhoz hogy rendes, minőségi érc legyen belőlük előtte meg kell őket tisztítani. Erre szolgál a pálya közepén álló vízforgás, melyet két kerék hajt.

Motherlode3.png

Az összegyűjtött pay-dirtöket a Hopperbe kell tenni, mely automatikusan végigviszi a vízforgáson, hacsak nem romlott el az egyik kerék, mely a vizet hajtja. Ezek a kerekek néha el szoktak romlani szóval néha meg kell őket javítani. Ehhez szükség van egy kalapácsra, melyet a közeli bankba ki tudunk venni ha rendelkezünk egyel, de ha nem akkor az egyik ládában is találunk egyet. Miután meglettek javítva már rendesen fog működni az ércek javítása így kivehetjük őket a Hopper-ral szembeni zsákból. Ebbe a zsákba összesen 81 érc fér, és amikor megtelik kapunk egy üzenetet (The sack is getting full.)

Motherlode4.png

Coal XP: 0 Mining level: 30

Golden Nugget XP: 0 Mining level: 30

Gold ore XP: 15 Mining level: 40

Mithril ore XP: 30 Mining level: 55

Adamantite ore XP: 45 Mining level: 70

Runite ore XP: 75 Mining level: 85

Shortcut Az alsó szinten van egy shortcut, ami a bánya keleti oldalára visz, használatához 54 agility és a medium Falador Achievement Diary szükséges.

Motherlode5.png

Jutalmak:

Tisztítás után véletlenszerűen, a Mining leveltől függően gold nuggeteket is kaphatunk a megtisztított ércekhez. Ezeket a gold nuggeteket pedig Prospector Percy boltjában el is költhetjük különböző hasznos tárgyakra.

Prospector Kit

Motherlode6.png
Motherlode7.png
Motherlode8.png
Motherlode9.png

A darabokat külön kell vásárolni. Összesen 180 nuggetbe kerül. Viselésükkor mining bónusz jár (helm 0.4%, jacket 0.8%, legs 0.6%, boots 0.2%, ha mindet viseled egyszerre akkor +0.5%, azaz együtt 2.5%)

Soft Clay Pack

Motherlode10.png

10 nuggetbe kerül, 100 soft clay van egyben.

Coal Bag

Motherlode11.png

100 nuggetbe kerül, 27 coal fér bele. Smelting vagy superheating használatakor a bagben lévő coal fog először elfogyni. Mininghez és Smithinghez egyaránt hasznos.

Gem Bag

Motherlode12.png

100 nuggetbe kerül, 300 uncut gem fér bele, fajtánként 60 (sapphire, emerald, ruby, diamond, dragonstone).

Bag full of gems

Motherlode13.png

40 nuggetbe kerül, 40 darab random gemet kapsz belőle, ezek lehetnek: - Uncut Sapphire - Uncut Emerald - Uncut Ruby - Uncut Diamond - Uncut Dragonstone - Uncut Onyx (1/100M droprate, tehát mivel egy bag 40 gemet tartalmaz, 1/2,5M az esélye bagenként)

Felső szint elérése 100 golden nuggetbe kerül, megvétele után a felső szintre is felmehetünk bányászni. Ahhoz, hogy megvehessük 72 mining szükséges (boost nem használható).


Gp & xp/h

Végezetül pár becslés hogy mennyi xpre és pénzre számíthatsz bizonyos mining levelenként.

31 Mining XP: 22K XP/h Profit: 17k GP/h

41 Mining XP: 26k XP/h Profit: 25k GP/h

61 Mining XP: 29k XP/h Profit: 100k GP/h

75 Mining XP: 34k XP/h