Mourning's End Part 1

A InterQueo Wiki wikiből
Kezdőpont Beszélj Elunedel aki Isafdarban található.
Nehézség 10/8
Hosszúság 10/6
Követelmények
Szükséges tárgyak
 • Bucket of Water
 • Bear Fur
 • 2 Silk
 • 2 Toad Crunchies (Gnome strongholdban vehetsz)
 • 10 Feather
 • Soft leather
 • Magic logs
 • 10-20 Coal
 • Zöld, sárga, piros, kék dye (optimális mindből legalább 2 )
 • Ogre bellow
Ajánlott tárgyak
 • Antipoison
 • Étel
 • Stat restor potion
 • Teleport runák
Jutalom
 • 2 Quest points
 • 25,000 Hitpoint XP
 • 25,000 Thieving XP

Kezdés:

Beszélj Elunedel aki Isafdarban található, Elundel szerint Arianwyn beszélni akar veled Lletya-ban, tesz egy ajánlatot hogy oda visz téged.

Mep1.png

(Amint odakerülsz kapni fogsz egy teleport Kristályt, ezzel tudsz majd vissza teleportálni Lletya-ba, ha esetleg lemerülne Eluned 750 gp-ért újra tölti neked, azonban akkor már csak 3 töltése lesz) Arianwyn elfogja mondani neked hogy a Mournerek is Elfek, akiket gyakran észlelnek az Arandarnál lévő ösvényeken.

Mep12.png

A Mourner ruha.

Menj az ösvényhez ahol találkozni fogsz egy Mournerel(előfordulhat hogy több is lesz ott, neked csak 1 kell).

Mep13.png

Öld meg, viszont vigyázz mert hozzád fog vágni egy potiont ami minden statodat (beleértve a Combat statokat is) leviszi 20 ra, azonban még így sem nagy ellenfél. Miután megölted dobni fog ruhákat és egy üzenetet, vedd fel ezeket. 2 ruhadarab megsérült a harcban sajnos ez így nem használható, meg kell javítani először. A Felső (Top) az egyszerűen csak véres lett, azonban az alsó ( Trousers ) teljesen tönkre ment. Teleportálj vissza Lletya-ba (itt van egy Bank!), és vedd magadhoz a Bear Fur-t és a 2 Silket, majd az alsóval együtt add oda őket Oronwen-nek (a szabónak), aki megvarrja neked.

Mep14.png

Várni kell egy kicsit hogy készen legyen, 4-5 perc maximum. Amíg vársz menj el Taverley-be, ott a Herbshoptól keletre lesz egy Druida, aki éppen mos.

Mep15.png

Beszélj vele, kérd meg hogy adjon neked egy szappant hogy te is kimoshasd a ruhádat, azonban ő nem fog adni ezért egy kis cselhez kell folyamodni. A szárító alatt van egy kis hordó, klikkelj rá és lopd el a szappant, majd egy Bucket of Water-el az inventoridban use-old a szappant a véres ruhán, és ezután már viselhető lesz, utána teleportálj vissza Lletya-ba, és kérd el a Mourner alsódat Oronwen-től.

Egykis kémkedés!

Most már megvan a teljes Mourner set, vedd fel és vedd magadhoz a levelet is amit a Mournertől szedtél el (vigyázz ring-en kívül semmilyen másik ruha,fegyver nem lehet rajtad,csak a Mourner, különben nem engednek be!, illetve ha a bázisban leveszed magadról a Mourner ruhát, akkor az ott lévő Mournerek megfognak támadni!) majd teleportálj West Ardugne-be!

Mep16.png

Menj el a Mourner bázisra és a nyugati részén egy kis elkülönített szobában találni fogsz egy csapóajtót, menj le rajta és egy kis földalatti bázisba kerülsz. Beszélj a Head mourner-al és kérdezz rá mindenre, majd miután a Head Mourner elmagyarázza neked a szituációt, kérd meg hogy hadd vehess egy pillantást arra a szerkezetre amit egy Gnome-nál találtak. A beszélgetés során kapni fogsz egy kicsi kulcsot is, ezt használd a másik szoba (fogda) ajtaján. Lépj be és beszélj a Gnome-al. A Gnome-ot megfogod kérni hogy szerelje meg a tönkre ment eszközt, bár ő nem akarja majd megcsinálni, ám véletlenül elszólja majd magát hogy nem bírja ha csikizik őt, és hogy nagyon szereti a Toad crounchot. Használd a Feather-t a Gnome-on, azonban ez még nem győzi őt meg, ezért használd rajta megint, és egy Toad Crounch ígérete után hajlandó lesz megjavítani neked az eszközt,(ez is eltart egy darabig, 1-2p) ahhoz hogy megjavíthasd szükséged van 1 Magic logsra és 1 leather-re (Easter Egg: használd a Gnome-on a Feathert még egyszer és egy vicces kis beszélgetést kapsz). Jobb klikk a Gnomera és válaszd a "Relase" opciót, ekkora az ott lévő őr megfog téged szólni hogy miért engeded el, ám egy kis magyarázkodás után engedi majd neked.

Hát akkor lövöldözzünk!

Miután megkaptad a megjavított eszközt, teleportálj el Castle warshoz, és vedd magadhoz dye-okat, valamint egy Ogre bellow-ot, használd a dye-t a bellowon, utána pedig a bellowot egy békán, és így kapni fogsz egy színes békát (ezek a Chompy Bird Huntingban is ismert békák!) mind a 4 színből javasolt legalább 3 békát szerezni ugyan is nagyon könnyű mellé lőni az eszközzel.

Miután megvan a kellő mennyiségű színes béka, teleportálj Ardougne-ba. Menj oda a színes bárányokhoz (a Sheep herderben ismert bárányok), és állj 1-2 lépésre.

Mep17.png

Használj egy békát az eszközön, és utána már fel is veheted! Minden Báránycsoportot be kell festeni, ám elég csak 1 bárányt eltalálni a csoportból. Miután betöltötted a színes békát az eszközbe, menj a karaktered combat paneljába, és ott kattints rá a aim to fire feliratra. Egy távcsőbe fogsz nézni, nyilakkal lehet irányítani a távcsövet és a nyilak közepén lévő piros gombbal lehet tüzelni. Szegezd a távcsöved egy bárányra(javasolt egy olyan bárányra aki áll!) és tűz! Ha sikerült eltalálnod ott előtted átszíneződnek, azonban ha nem vagy biztos benne hogy sikerült, akkor csak nyisd meg a Quest logodat, és nézd meg hogy kihúzta-e a log ezt a feladatot! Miután mind a 4 bárány csoportot átszínezted beszélj a Head Mournerel megint, ezután kapni fogsz egy feladatot, mégpedig hogy tudj meg párdolgot egy méregről, és hogy fertőzd meg West Ardougnet ezzel a méreggel. (FONTOS!!!: Amint kilépsz a bázis mellett nyugatra van egy Rotten apple azt vedd fel és megspórolsz magadnak egy utat! )

Egy kis Kémia!

A rohadt almával az inventorydban menj Elenához (a Plague Cityben ismert Elena).

Mep18.png

Elsőre nem fog felismerni a Mourner ruhában, de utána felfeded magad neki. Megkéred hogy vizsgálja meg mi ez a méreg, és hogy hogyan lehetne nagy mennyiségben előállítani ezt. Kérni fog egy rotten apple-t tőled. Ez a vizsgálat is eltarthat 1-2 percig. Miután megvan az eredmény elmondja neked hogy össze kell préselned pár almát és le kell szűrnöd, utána egy tűzhelyen megsütnöd hogy tiszta mérget kaphass, valamint adni fog neked egy szűrőt. Irány a combat traning area melletti alma telep!

Mep19.png

Miután beléptél látni fogsz egy hordót a földön, vedd fel(várj egy kicsit és vegyél fel még párat). Találni fogsz kicsit feljebb 2 kupac rohadt almát, használd a hordót rajta. A kupacok mellett van egy présgép(egy nagyobb hordószerű készülék) használd rajta a hordó almádat, és egy vicces kis bejátszás látsz majd ahogy a karaktered összetapossa az almát. Ezután teleportálj Isfadarba, és menj a már a Regicide küldiben már ismert coal-tar helyre, és vegyél egy pár hordó coal tart. Ezután irány Rimmington ahol naphtha-vá kell alakítani! Bankolj és vegyél magadhoz a 2-3 coal-tar mellett kb 20 coal-t is! Használd a coal-tar-t a szerkezeten ami naphthát készíti.

A Naphtha készítése!

Látni fogsz két kar-t a megnyílt fül két oldalán,a baloldalit tekerd el egyszer, a jobb oldalit 2x, utána szépen lassan kezd el a coalt adagolni a gépbe! Vigyázz mert ha a hőmérséklet a piroson túlmegy akkor kezdheted előröl az egészet, viszont ha túl lent van akkor nem kezd el a zöld csík töltődni a fülben.

Akkor legyen Méreg!

Miután megvan a naphtha használd a barrel of apple-el majd az Elenától kapott szűrőt is használd rajta. Utána süsd meg az így kapott hordót egy tűzhelyen!(FONTOS!!!: ne sima tűzön süsd, mert akkor felrobban!) Így kapni fogsz 2 db Toxic powdert!

Mérgezzünk meg egy várost!

Utána teleportálj West Ardougne-ba. Ott menj el a General Store-hoz, ott látni fogsz pár zsákot, használd rajta a méreg powdert. Utána menj el West Ardougne centerébe, és ott találni fogsz még pár zsákot, azon pedig használd a másikat.

Mep120.png

Befejezés!

Ezután már csak beszélned kell a Head Mournerrel!

Gratulálok kész a küldetés!!

Mep121.png

Leírást készítette: Iron Drober