Nature RuneCrafting Leírás - The Abyss

A InterQueo Wiki wikiből

Bevezető

Nature rune gyártásához 44 RuneCraftingra van szükségünk. Level 91 Runecraftingtól dupla nature runest tudunk gyártani. Egy Nature rune gyártása során 9 RC xp-t kapunk. Talán ez a skill a leglassabb és legtöbb figyelmet igénybe vevő, viszont cserébe nagyon jövedelmező. Belefektetett pénzünk többszörösét kapjuk vissza. Ezt a skillt többnyire csak elvetemültek, nagy skillerek szokták fejleszteni, azonban remélem ez a kis leírás meghozza majd a kedved. Többféleképpen is eltudunk jutni a Nature oltárhoz, én most a legcélravezetőbbről írok.

Követelmények: 44+ Runecrafting The Abyss (miniquest) Amulet of Glory (charged, azaz töltött) Pure essence (Rune essence NEM JÓ!) Egy pickaxe (Mindegy milyen, de VIGYÁZZ, mert elveszítheted!) Minél magasabb Agility és Mining képesség Ajánlott:

Súlycsökkentő tárgyak (Graceful erősen ajánlott, többiről később) Valamilyen energiát töltő tárgy (Energy, Super energy, Stamina potion, Strange fruit...) Sok charged Amulet of Glory Heroes Quest küldetés (hogy ingyen tudj Glory-t tölteni) Ajánlott a minél magasabb DEFENCE level, kisebb defence esetén jobb armour Kevés kaja a bankban RuneCrafting Pouches

Armour, azaz mit vegyünk fel? Dragon defender helyett Falador shield jobb, csak a leírás készítőjének nincs. :D Természetesen capenek az Agility cape vagy a Graceful cape is ugyanolyan jó.


Itt pedig felsorolom az összes alternatívumot, 1 def purékat is beleértve.

 • Helm: Graceful hood -> Rune full helm -> Iron full helm –> No helm
 • Body: Graceful top -> Dragonhide Body -> Leather body -> No body
 • Legs: Graceful legs ->Rune platelegs -> Dragonhide chaps -> No chaps
 • Kiteshield: Falador shield -> Dragon defender -> Rune sq -> Elemental shield -> Iron sq -> No shield
 • Gloves: Graceful gloves -> No gloves
 • Boots: Graceful boots -> Boots of lightness -> No boots
 • Cape: Max cape(sima) = Agility cape = Graceful cape -> Spotted -> Spottier cape -> No cape
 • Neck: Amulet of Glory
 • Ring: Ring of dueling -> Ring of life -> Slayer ring(Gnome Stronghold tele) -> No ring

Inventory, azaz mit vigyünk magunkkal?

Pure essence, illetve az összes RC Pouch megtöltve. Pouchok megszerzéséről később. Egy kör:

Edgeville bankban kezdünk, ahol beöltözünk, és berendezzük az inventoryt. Minden pouchot megtöltünk essencével, illetve az inventorynkat is. Ellenőrizzük le, hogy van-e rajtunk CHARGED (töltött) Amulet of Glory, amely segítségével vissza tudunk érkezni gyorsan Edgébe. A bankból egyenesen Wilderness felé vesszük az irányt, ahol a Mage of Zamorak segítségével beteleportálunk Abyssba.


Az Abyssban; keressünk egy "Rockot" vagy egy "Gapot", előbbit ki kell bányászni, utóbbin át kell bújni. Ajánlott "spam-clickelni". Minél magasabb az adott szinted, annál kisebb az esélye, hogy nem sikerül az átjutás. Ha sikerült, az Abyss belső körébe jutottál, ahol az oltárok portáljai sorakoznak. Nekünk jelen esetben a Nature-rift kell, erre kattints. Ekkor a nature oltárban találod magad, ahol értelemszerűen le kell gyártanod az essencéidet. Amint megvagy teleportálj a Gloryddal Edgevillébe és mehet ismét ugyanígy.

Tippek, taktikák:

 • Én elsősorban Stamina potion alkalmazását ajánlom a run(futás) visszatöltéséhez. Miért is? Vegyük az alábbi példát. 1000 Stamina potion (4) veszünk, tételezzük fel, hogy minden második körben iszunk belőle egy kortyot. Így 1000 Stamina pot (4) 8000 (!) körre elég. Ha mind a 4 RC pouchot alkalmazzuk, 54 Nature runest csinálunk egy körben (természetesen egyszeres szorzóval, tehát nincs 91 RC-nk), 8000 kör alatt 432k Nature runest tudunk megcsinálni.
 • Ring of dueling-et ajánlok gyűrűhöz. Miért? Ha véletlen nem figyelünk Glory-ra és nincs benne töltés, akkor se legyen pánik. Ilyenkor egyszerűen elteleportálhatunk Castle Warsba, Clan Warsba, vagy akár Duel Arena-ba is bankolni.
 • Nem ajánlok nagy 'risket'. Vannak emberek, akik direkt a Runecraftolókat ölik, ezért nem ajánlatos nagy értéket vinni. Mivel Abyssban a prayerünk lemerül 0-ra, és skullosak leszünk nem is tudunk protect itemelni.
 • Energiát töltő potionunk ivását mindenképpen bankolás KÖZBEN ajánlatos elvégezni, ez egy-két plusz kattintást jelent, ami belefér időveszteség nélkül.
 • Stamina potion mellé felvehetünk olyan cuccot is, ami nem csökkenti akkora mértékben a súlyunkat, mint a megszokott, mert Stamina mellett nagyon lassan fogy az energiánk 2 percig.
 • Pouchokat úgy rendezzük invy-ben, hogy gyorsan tudjuk őket üríteni craftoláskor. Ez csak a felesleges idővesztés érdekében ajánlott.
 • Erősen ajánlom, hogy a bankod is RC-hez legyen berendezve. Nyugodtan nyiss neki új tabot, rendezd egymás mellé úgy a dolgokat, ahogy neked a legkényelmesebb. Ennek több előnye is van, az egyik a már előbb említett, bizonyos kényelem. A másik ismételten a felesleges időpazarlás elkerülése.
 • Állítsd be, hogy a bankod ESC lenyomására záródjon be. (Settings - Joystick - F1 - pipáld be azt, hogy Esc closes current interface) Ezzel a bankolás sokkal gyorsabb lesz.

Runecrafting Pouches:

 • Level 1 RC: Small pouch – 3 extra essencét tudsz benne raktározni
 • Level 25 RC: Medium pouch – 6 extra essencét tudsz benne raktározni
 • Level 50 RC: Large pouch – 9 extra essencét tudsz benne raktározni
 • Level 75 RC: Giant pouch – 12 extra essencét tudsz benne raktározni

(Level természetesen azt jelenti, hogy hányas szinttől tudod használni, illetve megszerezni. Pl. Lvl 1 RC-vel csak a Small pouchot szerezheted meg)

Ezeket a pouchokat az Abyssban található szörnyek ölésével tudod megszerezni.

Kiszakadt Pouch:

Gyakran előfordul, hogy az egyik pouchunk kiszakad, ekkor elfeketedik a zsák. Miért rossz ez? Ilyenkor kevesebb essencét tárolhatsz benne, ami érthető, hogy miért rossz. Javítani az Abyss közepén tartózkodó Dark Mage-nél tudod teljesen ingyen.

Amulet of Glory töltése:

Ennek 3 módja van jelenleg.

 1. 1.: HEROES QUEST befejezése szükséges! Heroes Guild alagsorában a kúton feltöltöd. Eljutni legkönnyebben egy Games necklace-el tudsz. (Burthorpe teleport, majd innét futás Heroes Guild)
 1. 2.: WILDERNESS! Ez egy veszélyesebb megoldás, itt ugyanúgy érvényesek a Wilderness szabályai (haláskor 3+1 item, skullosan 0+1 item marad meg) Legegyszerűbben a következőképpen jutunk el: Egy Wilderness obelisk segítségével level 50 Wildyre teleportálunk. Előny, hogy itt a Fountain of Runes 6 töltést ad egy Gloryra a megszokott 4 helyett.

(Egyébként Edge levertől illetve Mage banktól is elfuthatunk idáig, ráadásul ha rendelkezünk 90 Magic-el és Ancient Spellbookkal, használhatjuk a z"Annakarl" teleportot is.

 1. 3.: Játékos "tölti" fel. Recharge Dragonstone spellel, ami 89-es magic leveltől érhető el, természetesen a Fremennik Diary Hard része után.

Egy kis matekozás:

 • Ha level 44 RC-től kezdve level 91-ig CSAK Nature runet gyártasz összesen 649687 Essence kell.
 • Ehhez a statisztika szerint 1504 Stamina potion (4) kell.
 • 91-99:
 • 792400 Pure essencét kell legyártanod 99 RC-ig.
 • Ehhez 1835 Stamina potion (4) szükséges.


XP/Óra:

 • Átlagosan 23-25k xp / órát érhetünk el, ez erősen függ az agility és mining szinttől és persze attól, hogy mennyire koncentrálsz.
 • 99 Agility és mining esetén, 4 pouchal 27k xp/óra is lehetséges.


Remélem ez a kis leírás segített valakinek, vagy esetleg ösztönöztem vele valakit. Tudom, hogy talán ez a legnehezebb skill és nagyon unalmas, lassú a fejlesztése, viszont tényleg megéri a belefektetett időt, hiszen rengeteget profitálhatunk belőle. Köszönöm, hogy elolvastad. Kitartást és rengeteg nature runest kívánok!

A leírást készítette: rettent