Swiftkit és SwiftIRC

A InterQueo Wiki wikiből

SwiftKit hasonló az Orionnal (most már RSBuddy) csak ez már évekkel azelőtt is létezett. Bár SwiftKitnél nincsenek beépített pluginok, mint például xp tracker vagy world hop de cserébe van SwiftIRC és még jó pár dolog ami élvezetessé teszi a használatát. Ebben a leírásban ezeket a funkciókat mutatnám be.

Először is, SwiftKitet itt tölthetitek le: http://www.swiftkit.net/

Miután feltelepítetted a programot el is indíthatod. Először a Launcher indul el, mely frissíti a programot ha van új frissítés.

Ha sikeresen frissített a Launcher akkor elindul a program, valami ilyesmi kell hogy a szemed előtt legyen (téma színei valószínűleg másmilyenek):

Sk1.png


Chat

Először a chatet mutatnám be mert ha arra feltudsz lépni akkor bármi másban tudunk ott segíteni. Jobb alsó sarokban találsz egy Show Internal Utilities nevű gombot. Ezt nyomd be!

Sk2.png


Ezzel előjön a program alsó menüje. Itt 4 menüpontot láthatsz.

Sk3.png


Menj a második menüpontra, a chatre. Valószínűleg először itt ismertetnek a szabályokkal. Görgesd lejjebb és írd be az üres mezőbe hogy I Agree!

Sk4.png


Itt írd be a következőket! Nickname: neved (nem lehet ékezet!) Channel: #interqueo (a # fontos hogy ott legyen!)

Gratulálok! Most már feltudsz jönni a channelünkre!

Játék elkezdése

Ahhoz, hogy Old Schoolal játszhass be kell állítanod. Jobb felül találsz egy olyan ikont, hogy Play RS, ez mellett van egy nyíl ahol beállíthatod hogyan akarsz játszani.

Sk5.png


Kattints az Old Schoolra és onnantól kezdve megjegyzi neked. Be is tölt az Old School főoldala ahonnan már ismerős lesz a terep! Play RS ikon felett van egy olyan kiírás hogy Old School Tools. A mellette lévő üres mezőt pipáld ki így a programban lévő kiegészítők, mint például a highscore lekérdező nem RS3, hanem Old School highscoret nézi.

Beállítások

Sk6.png


Kattints a 3. menüpontra (Egyéb). Itt megtalálod a beállításokat (bekeretezett) de sok más egyéb hasznos dolgot is találhatsz itt. Ahhoz, hogy ezek a kiegészítők ne RS3-as dolgokban segítsenek kapcsold be a program jobb felső sarkában lévő Old School Toolst (erről már volt szó korábban).

Miután rákattintottál a Settingsre (beállítások) előfog jönni egy ablak. Ezeket a beállításokat kedved szerint állíthatod, de azért megmutatom, hogy én miket jelöltem be.

Sk7.png


A második fülben (Screenshots) beállíthatod hogy a képeket hova mentse el. Ha nyomsz egy Print Sceent akkor a program automatikusan elmenti a képet a megadott mappába. Ha nincs megadva saját mappa akkor a program oda menti a képeket ahova a programot telepítetted (\SwiftKit\Screenshots). További beállíthatod hogy milyen formátumba mentse a képeket (én a .png kiterjesztést ajánlom). További a kép méretét amit tanácsos Originalon hagyni.

A harmadik fül a Themes. Itt beállíthatod a program témájának színeit. Erről lesz bővebben szó egy külön részben.

Képfeltöltés

Ha olvastad az előző részt akkor mostanra tudhatod, hogy a képeid hova mentődnek el. Viszont a képeidet nem kell kikeresned a számítógépeden, erre külön van egy mód a programban.

Jobb felső sarokban láthatsz egy kép ikont egy A betű megjelöléssel. Kattints rá majd ott tovább a Viewer ikonra.

Sk8.png


Most elő kellett jönnie a program képnézőjének. Bal oldalon láthatod az összes képedet, nyugodtan elnézegetheted, hogy eddig milyen pillanatokat örökítettél meg. Jobb felső sarokban pedig van egy Upload gomb amivel könnyen feltöltheted a képedet az internetre. Előtte viszont javaslom, hogy állítsd át az ImageShack kiszolgálót imgurra. Ezt az Upload gombtól balra teheted meg, a feltöltendő képed bal felső sarkától feljebb. Csak kattints rá az ImageShackra és máris kijön az igen szegényes választék. Hogy miért nem javaslom az ImageShackot? Sokszor nem működik és ha mégis akkor csak olyan linket kapsz amit ha másoknak megadsz nem válik direkt linké és le kell tölteniük, hogy megtudják nézni a képet. Ezzel szemben az imgur mindig tökéletesen működik és a direkt link az direkt link is marad. Ha sikerült feltölteni a képet akkor legalul kapsz 4 fajta linket a képhez. Ebből csak a legelső, a Direct Link a fontos. A többit nem is kell használni. Ha kimásoltad a Direct Linket onnantól kezdve bárhol megoszthatod a képed.

Sk9.png

A leírást készítette: Dof