The Digsite

A InterQueo Wiki wikiből
Kezdőpont Exam Centre
Nehézség 2/10
Hosszúság 6/10
Követelmények
Szükséges tárgyak
 • Kesztyű (gloves) és cipő (boots) mindig legyen rajtad!
 • Pestle and mortar
 • Vial
 • Tinderbox
 • Cup of tea
 • 2 Rope
 • Charcoal (quest közben beszerezhető)
 • Uncut opal vagy opal (quest közben beszerezhető)
 • Specimen brush (quest közben beszerezhető)
 • Specimen jar (quest közben beszerezhető)
 • Panning tray (quest közben beszerezhető)
 • Trowel (quest közben beszerezhető)

Ajánlott még:

 • 2 Varrock teleport
 • 2 Digsite teleport
 • Pár darab Energy potion vagy Stamina potion
 • Súly csökkentő felszerelés (graceful outfit, boots lightness, spotted/spottied cape, stb)
Jutalom
 • 2 qp
 • 2 Gold bar
 • 15300 Mining xp
 • 2000 Herblore xp
 • Ha megmutatod Curator Haig Halennek a 3 bizonyítványod kérhetsz valamit inni vagy enni (fruit blast vagy chocolate cake)
 • Book of Darkness használatára való engedély
 • Használhatod a Varrock Museumban lévő specimen cleaning area-t, hogy Digsite pendant-ot szerezz
Dig1.png

A küldetést az Examinernél tudjuk elkezdeni. Őt az Exam Centerben találjuk a térképen pirossal jelölve. Beszéljünk vele és kérjük meg, hogy vizsgát tehessünk, ami biztosítja, hogy megfelelünk a Digsiteban való munkára. Adni fog egy unstamped letter-t, ezt vigyek el Curator Haig Halennek a Varrock Musemba (térképen narancssárgával jelölve). Miután beszéltünk vele menjünk vissza az Examinerhez aki egy tesztet fog adni.

Erre a tesztre teljesen mindegy mit válaszolunk, meg fogunk bukni (mintha csak az egyetemen lennénk :D). A válaszokat meg kell szereznünk a tanulóktól (Student). Ők a térképen kékkel vannak jelölve. Ők segítenek is nekünk, ha visszaszerezzük 1-1 elvesztett tárgyukat.


Először menjünk a rózsaszínnel jelölt terültre és kutassuk át a bokrot, ami az alábbi képen van megjelölve:

Dig2.png

Találunk egy Teddy-t azt vigyük is el az 1-essel jelölt Studenthez aki meg is mondja a választ (2x kell beszélnünk vele), mehetünk is a 2-es Studenthez.

A 2-es Studentnek egy Animal skull-t kell visszaszereznünk, ezt Digsite workman-ektől való lopással tudjuk visszaszerezni, jobb klikk Steal-from bármelyiken. Valószínűleg nem elsőre fogjuk visszakapni, ezért több próbálkozás is kelleni fog, ha közben kapunk specimen brush-t azt tartsuk meg későbbre. Ha megvan az Animal skull vigyük vissza a 2-es Studentnek.

Következik a 3. Student. Neki egy Special cup-ra lesz szüksége. Menjünk a sárgával jelölt részhez és vegyük fel a Panning tray-t majd a világosabb sárga pontoknál próbáljunk meg pan-elni. A panning guide ezt nem engedi, csak ha adunk neki 1 Cup of tea-t. Ezt tegyük meg és innentől engedni fogja. Ez se fog feltétlenül elsőre sikerülni. Közben kaphatunk uncut opal-t és uncut jade-t is. Ha opal-t kapunk azt tartsuk meg későbbre. Ha megvan a Special cup vigyük vissza a Studentnek és ő is megmondja a válaszát.

Dig3.png

Ezek után mehetünk vizsgázni, menjünk az Examinerhez és próbáljuk meg a vizsgát újra. A kérdések és a válaszok a következők: 1. Can you tell me what Earth Sciences is? - The study of the earth, its contents and history. 2. Can you tell me which people are allowed to use the digsite? - All that have passed the appropriate Earth Sciences exam. 3. Can you tell me the proper safety points when working on a digsite? - Gloves and boots to be worn at all times; proper tools must be used.

Ha jól válaszoltunk megkapjuk az 1-es szintű bizonyítványt (Level 1 certificate) és egy Towel-t.

Ezután következhet a 2-es szintű vizsga. Ismét beszéljünk mindhárom Student-el akik most nem kérnek szívességet a segítségért. Ha beszéltünk velük irány ismét az Examiner és jöhet a 2-es vizsga, melyre a válaszok a következők: 1. Can you tell me how we transport samples? - Samples taken in rough form; kept only in sealed containers. 2. What is the proper way to handle finds? - Finds must be carefully handled, and gloves worn. 3. Can you tell me the proper use for a rock pick? - Always handle with care; strike cleanly on its cleaving point.

Ha erre is jól válaszoltunk akkor megkapjuk a 2-es szintű bizonyítványt. Már csak a 3. szint van hátra, beszéljünk ismét a Studentekkel. Most az 1-es Studentnek szüksége lesz egy uncut opal-ra vagy opal-ra. Ezt panningal lehet megszerezni, ha még nem kaptuk meg előbb. Ha beszéltünk mindhármukkal akkor ismét irány az Exam Centre és a 3. vizsga. Válaszok: 1. Can you tell me how we prepare samples? - Samples cleaned, and carried only in specimen jars. 2. What is the proper way to use a specimen brush? - Brush carefully and slowly using short strokes. 3. Can you describe the technique for handling bones? - Handle bones very carefully and keep them away from other samples.

Ezután megkapjuk a 3. szintű bizonyítványt és felhatalmazást, hogy bárhol áshassunk a Digsiteban.

Szerezzünk egy speciman jar-t az Exam Centre déli falán található cupboardból és egy specimen brush-t ha még nem kaptunk volna a workmenektől.

Menjünk a Digste-ra és a térképen zölddel jelölt területen használjuk a specimen brush-t a soil-on. Csináljuk ezt addig amíg nem kapunk egy ancient talisman-t. Ezt vigyük vissza az Exam Centrebe és mutassuk meg az Archaeological expertnek. Ő adni fog egy invitation letter-t ami engedélyezi, hogy a privát helyekhez is hozzáférjünk miután megmutattuk a dolgozóknak.

Menjünk a szürkén jelölt részhez, és használd az invitation letter-t az éppen dolgozó Digsite workmen-en (ne azon amelyik csak áll egy helyben). Ezután használd a rope-od a winch-en és menj le (operate) vegyél fel egy arcenia root-ot, majd menj keletre amíg nem látsz egy falat mögötte skeletonokkal.

Dig4.png

Keress (Search) a torlaszon majd menj vissza a felszínre és menj a lilával jelölt winch-hez használd rajt a köteled és menj le.

Itt Doug Deeping-el találkozol, beszélj vele és kérdezd meg, hogyan tudnál nagy mennyiségű sziklát mozgatni. Adni fog egy chest key-t, amit abban a sátorban lévő chest-en tudsz használni amiben a panning tray-t találtad. Menj oda és nyisd ki a chest-et, kapni fogsz egy chemical powder-t.

Ezután menj a sátortól nyugatra lévő Barrel-ekhez és a halálfejet ábrázolón használd a Trowel-ed majd a Vialod. Unidentified liquidet fogsz kapni amit ha ledobsz elég nagyot sebez, szóval ne dobd le :D

Keress a közeli specimen tray-en amig nem kapsz charcoal-t, majd ezt használd a Pestle and mortaron, hogy ground charcoal-t kapj.

Ezután menj az Exam Centrebe és használd (ne bal klikkelj!) az unidentified liquidedet és a chemical powderedet a Archaeological experten. Kiderül hogy az egyik nitroglycerin a másik ammonium nitrate. Használd őket egymáson majd add hozzá a grounded charcoal és az arcenia root-ot is és kapsz egy chemical compoundot.

Menj vissza a szürkével jelölt winchhez, menj le és menj a torlaszhoz, majd használd a chemical compoundot a brickeken, ezután pedig a tinderboxod. Ez felrobbantja a torlaszt menj a szoba közepére és vedd fel a stone tablet-et, majd vidd vissza az Archeological expertnek és evvel kész is a küldetés, gratulálok!

Dig5.png

Leírást készítette: ImKrisi