The Feud

A InterQueo Wiki wikiből
Kezdőpont Pollnivneach
Nehézség 10/5
Hosszúság 10/5
Követelmények
 • 30 Thieving (nem boostolható)
 • Egy level 70-es bandit és egy level 75-ös Menaphite megölése.
Szükséges tárgyak
 • Kharidian headpiece (megvehető Ali boltjában, 1 coinért)
 • Fake beard (megvehető Ali boltjában, 1 coinért)
 • Shantay pass
 • Kb. 700 coins, amennyiben a varázsszőnyeggel közlekedsz
 • Bucket (megvehető Ali boltjában)
 • 3 sör (a küldetés közben megvásárolható, 2 coinsba kerül nála egy sör)
 • Gloves (Leather gloves ajánlott)
Ajánlott tárgyak
 • Étel
 • Prayer potik
 • Ring of Charos (a), pénzt spórolsz meg varázsszőnyeges utazáskor.
 • Desert robe, ritkábban kell vízet fogyasztanod.
 • Pár waterskin(4), hogy a sivatagban ne sebződj.
 • Pollnivneach teleport sok időt spórol meg
 • Ring of dueling, Ali M. A teleport spawn közelében van.
Jutalom
 • 1 Quest Point
 • 15,000 Thieving XP
 • Willow blackjack
 • Desert disguise
 • Felhatalmazás a Rogue Trader minigamehez.
 • Adamant scimitar (Bandit Champion dropolja)
 • Vehetsz blackjacket Ali Morrisane boltjából a Rogue Trader miniquest után.
 • Meglophatod Pollnivneach lakóit, banditáit, Menaphite rablóit.

Beszélj Ali Morrisane-el Al-Kharidban (dél-nyugatra Duel Arena bejáratától), lesz egy kérése. Meg kell találnod az unokaöccsét, Alit, aki egy kis falu, Pollnivneach dél-keleti részén található. A boltjában már most érdemes Fake beardet, Karidian headpiecet, Bucketet venni. A Fake beardet és Karidian headpiecet használd egymáson, ebből lesz egy Desert disguise.

Feud1.png

Menj a kis faluba, Pollnivneachbe.

Kezdés Pollnivneachben

Irány a falu dél-keleti sarka, menj a kocsmába, és vegyél 3 sört a pultostól, ha még nincs nálad sör. Az egyik asztalnál találod Drunken Alit, aki sört kér tőled egy kis információért cserébe. Használd rajta a söröket! Elmondja, hogy Ali Morrisane unokaöccse eltűnése egy bandával hozható kapcsolatba. A kocsmából nyugatra található egy sárga-lila színekben pompázó sátor. Beszélj bármelyik Menaphite Thug-al (kivétel Ali the Operator). Itt megkérded őket, hogy egy teve visszaadása megoldja-e a problémát a Banditokkal.

Most menj és beszélj bármelyik Bandittal a falu északi részén. Őket is megkérdezed, hogy egy teve visszaadása megoldja-e a problémát?

Menj a teveboltba (a térképen, az agility szimbólum körül) és vegyél 2 tevét 1k-ért. 2 papírt kapsz, mindegyik bandának adj egyet belőle. Kiderül, hogy csak hazudtak, ez nem oldotta meg a problémákat. Most kötelező belépned az egyik bandába. Beszélj Ali the Operator-rel. Ő a sárga-lila fedelű sátorban található. Kérdezd meg, csatlakozhatsz-e hozzájuk. Egy tesztet kell elvégezned ehhez, melynek 3 feladata van.

A teszt

Első feladat:

A falu lakóinak kirablása. 1. Lakó: könnyű, szokásos Pickpocket. A falu közepén találsz pár falusit. Az egyiket rabold meg, Pickpocket opcióval. Ezután beszélj Ali the Operator-rel egy kis segítségért. 2. Lakó: beszélj a Street Urchinnal, aki a kocsma körül van. Ajánlj fel neki egy kis pénzt, amiért cserébe elvonja egy ember figyelmét, és te közben meglophatod, szintén Pickpocket opcióval. Keresd fel Ali the Operator-t, és kérj tőle segítséget. Ad egy oak blackjacket. 3. Lakó: menj vissza az emberek közé, majd a Lure opcióval, csald el valamelyiket egy kicsit távolabbra, itt üsd le (Knock-Out), majd rabold ki (Pickpocket).

Második feladat:

Most Ali the Operator azt szeretné, hogy lopd el a polgármester feleségének ékszerét a házukból. Ad egy kulcsot a ház ajtajához. Vedd fel a Desert disguise-t, ha eddig esetleg még nem vetted volna magadra. Vedd fel a Gloves-t is. A ház a falu közepén található, a kocsma mellett. A ház előtt kattints a kaktuszokra, ekkor egy olyan üzenetet kell kapnod, hogy a ház üres. A kulcsot használd az ajtón, már bent is vagy. Menj fel az emeletre, ahol lesz egy ágy amit ha megnézel találsz egy üzenetet. Az ágy felett van egy "Landscape" kép, az mögött van egy széf. Ezt nyisd ki. A kombináció: 1,1,2,3,5,8. Ezekre a számokra kattints. Bal felső sarokban jelzi, hogy melyik számon van a kurzorod. Ha jó a kombináció, megkapod az ékszert. Ehhez természetesen kell lennie szabad helynek az inventorydban. Menj vissza Ali the Operatorhoz.

Harmadik feladat:

Miután beszéltél Ali-val, beszélj legalább egy Menaphite Thug bandataggal is. Kiderül, hogy az áruló Traitorous Ali. Beszélj ismét Ali the Operator-rel, megkér, hogy öld meg Traitorous Ali-t. Menj vissza a kocsmába, és kérdezd meg a pultost, hogy kié az asztalon lévő sör. Beszélj Ali the Hag-el, aki a falu feletti dombon található. (tevebolt felett) Azt mondja, hogy a méreghez kell egy kígyó. Menj a kocsma mögé, ott találsz egy kígyóbűvölőt, dobj egy coin-t a kosárba (use coins), erre elkezd veled beszélgetni. Kapsz egy kosarat és egy furulyát (snake charm, snake basket). Menj a sárga-lila sátorhoz, ott látsz pár kígyót. A furulyát használd az egyiken, mire az belemászik a kosaradba. Előfordulhat, hogy elsőre nem fogod meg a kígyót. Vidd vissza a kígyót, Alit the Hag-hez, aki elmondja, hogy kell egy második tárgy is. Teve trágya. Menj a kebaboshoz, kérj tőle red hot sauce-t. Menj vele a teveshopba, és a tevék kajáján használd a szószt (red hot sauce). Várd meg míg egy teve elvégzi egy dolgát, majd egy vödört használva szedd is fel azt. Van, hogy zöld színű a tárgya, ez nem jó. Addig próbálkozz, míg nem barna színűt kapsz. NE A KUPAC SZÍNÉT NÉZD, HANEM AZT, AMIT A VÖDÖRBE SZEDSZ! Tehát valószínűleg a zöld kupacnál kapsz barna színű trágyát az inventoryba, az a jó! Beszélj ismét Ali the Hag-gel, most már odaadja a potiont. Menj a kocsmába és használd a mérget az asztalon lévő sörrel. Menj vissza Ali the Operatorhoz.

Végső harc

Készülj fel egy harcra. Ali the Operator megkér, hogy beszélj a vezetőjükkel, aki szintén a sátor körül található. Ekkor elkezdődik a harc. Nem nehéz legyőzni, kisebb szinten ajánlott kaja, esetleg potik. Safespotolni is lehet, a tevebolt udvarából. Beszélj egy falusival, aki elmondja, hogy mérgesek rád, mert felborítottad az erőket a faluban. Menj észak-nyugatra a falun belül, és számolj le a banditok vezérével is! Beszélj a banditok vezérével és már jön is a harc! Ő sem nehéz ellenfél, de kis szintűeknek itt is ajánlott kaja és esetleg potik használata. Safespotolni lehet a varázsszőnyeg melletti láda mögül. Beszélj egy falusival, akik még mindig ellenszenvesek! Ekkor megjelenik a polgármester(Mayor) is a háza körül. Ha eltűnne, beszélj ismét egy falusival. Beszélj a polgármesterrel, ő kicsit barátságosabb. Beszél neked Ali Morissane unokaöccséről. Menj vissza Ali Morrisane-hez, hogy megkapd várva várt jutalmadat. Gratulálok, kész a küldetés!

Feudvége.png

Leírást készítette: Rettent