The Grand Tree

A InterQueo Wiki wikiből
Kezdőpont Grand Tree
Nehézség 4/10
Hosszúság 3/10
Követelmények
  • 25 agility
  • Combat skillek megölni egy 172-es démont (magic/ranged ajánlott safespot miatt).
Szükséges tárgyak
  • 1000+ coins (utazásra és ha esetleg nem segítesz Feminek).
  • Teleportok (ring of duelling, stb).
Jutalom
  • 5 QP
  • 7900 agility xp
  • 18400 attack xp
  • 2150 magic xp
  • A bánya használata Grand Tree alatt.
  • Gnome Siklók használata.


Első rész/kezdés:

Beszélj Narnode-dal a Grand Tree földszintjén. Elmagyarázza az alapszituációt: a fa haldoklik, és segítségre van szüksége a meggyógyításához. Ad egy kéreg mintát (Bark Sample) és egy fordító könyvet (Translation book), és megkér, hogy menj el Hazelmere-hez, egy másik gnómhoz, aki segítségünkre lehet az ügyben. Ő Yanillétól keletre lakik egy félszigeten. Ha Yanilléban van a házad, akkor home teleport könnyen odavisz, alternatívan futhatsz Castle Warstól (ring of duelling), és a Nightmare Zone minigame teleport is közel visz hozzá.

Grand1.png

A gnóm félszigetén Jungle Spider (lvl 44)-ek vannak, csak óvatosan! A gnóm nem érti amit mondasz, és te sem amit ő mond, de kis szerencsétlenkedés után a karaktered leíratja vele amit mondani szeretne. Ezt le kell a könyvvel fordítani, a megoldás a következő:

A man came to me with the King's seal (Eljött hozzám egy ember királyi pecséttel) I gave the man Daconia rocks (adtam neki Daconia köveket) and Daconia rocks will kill the tree! (a kövek meg fogják ölni a fát!)

Ezután menj vissza a királyhoz, és mondd el neki a fordított szöveget. Ezután a király elküld Glough-hoz, aki a Grand Treetől kicsit délre lakik.

Grand2.png

Miután beszéltél vele, biztosít, hogy elintézi a problémát.

Nyomozás/második rész:

Beszélj ismét a királlyal, elmondja, hogy Glough foglyul ejtett egy embert, akinél a szóban forgó kövek voltak. Kérj engedélyt a fogollyal való beszéléshez, majd mássz fel a Grand Tree legtetejére. Beszélj Charlie-val, aki elmondja, hogy ő vitte el a köveket Hazelmere-től, Glough utasításait követve, és javasolja, hogy nézd át Glough házát bizonyítékért. Tegyél is úgy, a szekrényben megtalálod Glough naplóját. Lapozd végig, kiderül, hogy valaki hazudik. Beszélj Glough-al, aki rád küldi az őröket, és beraknak a börtönbe Charlie mellé. Beszélj vele, mesélni fog a Karamja-i hajógyárról, és megadja a belépéshez szükséges jelszót: Ka-Lu-Min. Ekkor megérkezik a király, elnézést kér a bánásmódért, és javasolja, hogy a tetőn lévő Siklóval menekülj el, mivel a bejáratot őrzik. Tegyél is úgy, a sikló elvisz Karamjára, a hajógyártól nyugatra zuhan le. Fuss keletre, a jogrékon át. Amikor odaérsz a hajógyárhoz, próbálj meg bemenni a kapun, egy munkás megállít, add meg neki a jelszót és beenged. Miután bent vagy, menj a déli mólóra, ahol megtalálod a főnököt (Foreman). Beszélj vele, vagy öld meg (23-as). Ha a beszédet választod, mondd neki, hogy Glough küldött, elvisz az irodájába, ahol feltesz 3 kérdést, hogy bizonyítsd, hogy Glough küldött. A három kérdésre a válaszok, sorrendben: 1, She is no longer with us. 2, Worm holes. 3, Anita. Miután megválaszoltad a kérdéseit, vagy megölted, kapni fogsz egy Fa rendelési papírt (Lumber Order), amiben az áll, hogy Glough egy hajóhadat készül felállítani. Ezt vidd el a királyhoz. A Grand Tree bejáratát őrzik, ha kész a Tree Gnome Village, bejuthatsz Spirit Treevel, amúgy meg a kapunál álló Femi nevű gnóm be tud csempészni (ha korábban segítettél neki a dobozokkal akkor ingyen, amúgy meg 1000 coinsért). Miután megmutattad a papírt a királynak, még mindig nem fog hinni neked. Beszélj ismét Charlie-val a Grand Tree tetején, javasolni fogja, hogy beszélj Glough barátnőjével, Anitával. A Grand Treetől északnyugatra lakik a mocsárban.

Grand3.png

A csaj adni fog egy kulcsot, hogy vidd vissza Glough-nak. Visszatérve Glough házába használd a kulcsot a láda kinyitásához, találni fogsz jegyzeteket, melyben Glough embereket kiírtó-világuralomra törő tervei vannak. Ezt vidd el a királyhoz, aki még mindig nem hisz neked, viszont ad 4 botot, amik a TUZO szót rakják ki. A fordítóban megnézve ez "kinyitni"-t jelent. Menj vissza Glough házába, és mássz fel a fán a második emeleten. Ott találni fogsz 4 követ, ezekre rakd ki a TUZO szót balról jobbra. Meg fog nyílni a csapóajtó, de ne menj még le, hacsak nem állsz készen a harcra.

A harc/harmadik rész: Szedd össze a combat felszerelést, és menj le. Glough fog ott köszönteni a terveivel, majd rád küld egy level 172-es black demont. A köveket és a barlangot használva egyszerűen safespotolható. Miután legyőzted a démont, menj a barlangban, míg meg nem látod a királyt. Megkér, hogy az utolsó követ keresd meg. Ez mindenkinek egy random gyökérben van a barlang területén. Miután megtaláltad, beszélj a királlyal, aki megjutalmaz a fáradozásért. Gratulálok, kész a quest!

Grand4.png

Leírást készítette: Pisti