Tithe Farm Leírás

A InterQueo Wiki wikiből

Sziasztok, ez a leírás mint a címből is látszik a Tithe minigameről fog szólni. A minigameről fontos tudni, hogy kicsit sem afk viszont nagyon jó xp/h-t lehet elérni vele 0 pénzráfordítással, ezért iron maneknek főleg ajánlom.

Alapkövetelmények: - 34 Farming - 100% Hosidius Favour

Hosidius Favour megszerzése: 0-5%(45%): Ploughing fields 5-45%: Fertiliser készítés 45-100%: Mess Hall cooking

Felszerelés/inventory:

A LEFGONTOSABB: Graceful Outfit vagy ennek hiányában stamina potik/super energy

2 féle inventory létezik a minigame esetén az egyikhez Gricoller's can kell ami 200 pont után vásárolható Farmer Gricollernél. Gricoller's can inventory (csak a can, seed diber és a spade szükséges ha közben nem akarsz herbeket farmolni):

Tfarm1.png

Gricoller's can nélküli inventory:

Tfarm2.png

Nos ha ez megvan akkor már csak a minigamehez kellene eljutni amiről itt egy térkép:

Zeahmap.png

Amint belépünk az ajtón ez fogad minket: A feketével bekarikázott Farmer Gricoller akitől a rewardokat kaphatjuk a piros pedig a seed table, amiről a seedeket lehet elvenni, maximálisan 100-at, tehát ennyit vihetünk be egyszerre elültetni, ha elfogyott mindenképp ki kell jönnünk.

Tfarm3.png

Ha megvannak a seedek akkor bemehetünk a 2. ajtón is, bent több helyen is találunk zsákokat és kannatöltő helyeket, a kész gyümölcsöket a zsákokba kell rakni.

Ezen a képen a manó van bekarikázva pirossal, spade és seed diber tőle is kérhető, valamint sárgával a Gricoller's fertilizer amitől 2x olyan gyorsan nőnek a növényeink ha használjuk rajtuk.

Tfarm4.png

A fertilizerről annyit, hogy ha úgy csináljátok mint én akkor nem lesz rá szükségetek de erről később.

Bent több hosszabb patch is lesz, minden ilyenbe 4 seed fér el. A palántáknak 4 növekedési fázisa van és 3 perc alatt nőnek meg teljesen (fertilizer nélkül). A 4 fázis:

Tfarm5.png

Taktikák: LEGFONTOSABB: mindig locsold meg a palántát ahogy elültetted, és ha egy fázissal tovább nőtt akkor is, különben rövid időn belül meghal. Én személy szerint a 20-16-16-16-16-16-os taktikát követem így az xp/h is eszerint lesz megadva. Ez a taktika úgy működik, hogy első körben 4 seedet ültetsz a patchbe majd a tőle balra lévőhöz mész abba is négyet ültetsz, majd az alatta lévő patchhez mész oda is 4-t, majd attól jobbra is 4-t, ettől jobbra 2-t és fölé is 2-t, majd öntözöd őket és mikor harvesteled akkor egyből miután kiástad ülteted az újat, kivéve az utolsó 4-nél innentől pedig már csak a maradék 16-ot csinálod (ha valakit érdekel a gyakorlatban is szívesen segítek, csak írjatok rám : ).

Létezik még 8-8-as taktika is ennél fertilizert használsz és 2 egymás alatti patch szükséges csak hozzá, ez kb 30%-os xp veszteséggel jár a másikhoz képest óránként, ami nem éppen kicsi.

És nyilakkal egy kis segítség az én taktikámhoz:

Tfarm6.png

XP/h és pontok Elég érdekesen lett ez megoldva, mégpedig úgy, hogy 75 gyümölcs zsákba tétele után kapsz csak pontokat, valamint bónusz xp-t. Tehát aki ennél kevesebbet rak be az nem kap pontot, de nem kötelező megvárni amíg megnő a 100 gyümölcs, hanem pl 5-ösével is berakhatod, a lényeg, hogy 75 berakásáig nincs értük bónusz xp és pont sem. A bónusz xp 2x annyi xp-t ad gyümölcsönként, pl 74-es seedekkel 230 helyett 460xp-t. 100 gyümölcs zsákba rakása 26 pontot ér, úgy, hogy a 75.-ért kapsz először pontot.

Lvl 34-et igénylő seed xp/h: 25-30k/h Lvl 54-et igénylő seed xp/h: 55-60k/h Lvl 74-et igénylő seed xp/h: 90-95k/h (nekem sikerült elérnem 100k/h-t is de annál már kb levegőt se vettem :D )

Rewardok: Ezeket mint feljebb említettem Farmer Gricollertől lehet vásárolni pontokért amiket a sikeresen megnőtt növényekért kapunk. Íme a shop:

Tfarm7.png
  • Gricoller's can (200 pont): ez 1000 chargeot tartalmaz, tehát 1000 öntözésre elég, és ha kifogyott újratölthetjük Farmer Gricollernél. 1 pont 5% töltöttséget tehát 50 öntözést jelent.
  • Compost (1 pont/db): Sima compost, farminghoz jó, de a Supercompost jobb nála.
  • Supercompost (5 pont/db): Farminghoz jól jön, nagyobb eséllyel nő meg a növényed ha nincs védve, és többet is tudsz harvestelni ha ezt használod.
  • Grape seed (2 pont/db): Vineryben lehet grapest ültetni vele, csak itt itt vehető meg Ge-n kívül, 36-os Farming szükséges az ültetéséhez.
  • Seed box (250 pont): 6 fajta seedből képes 2,147,483,647-t tárolni ( ugyanaz a mennyiség mint a max cashstack), farming runokhoz nagyon hasznos, sok helyet spórolhatsz vele.
  • Farmer's outfit (összesen 400 pont): Ugyanazt a bónuszt adja mint pl Woodcuttinghoz a Lumberjack outfit +2,5% xp-t. Nem hatalmas szám de Farming maxnál (vagy 200m xp célnál) elég sokat gyorsíthat (és a Farming capehez jól passzol :D)
Tfarm8.png

Nos ennyi lenne ez a kis leírás, ha valamit kihagytam vagy kérdésetek van nyugodtan írjatok itt, vagy játékon belül, RSN: ImKrisi.

Köszönöm, hogy elolvastad :)

A leírást készítette: ImKrisi