Underground Pass

A InterQueo Wiki wikiből
Kezdőpont Ardougne Castle
Nehézség 6/10
Hosszúság 5/10
Követelmények
Ajánlott
 • 50 Thieving lvl
 • 60 Agility lvl
 • Combat skillek 3 darab 62-es paladin, 3 darab 92-es demon és egy 89-es pók megöléséhez.
Szükséges tárgyak
 • Legalább 2 rope
 • Bow ami képes arrow kilővésére.
 • ~5 arrow (broad és mérgezett NEM használható)
 • Spade
 • Plank (quest közben útba esik egy spawn)
 • Combat felszerelés és kaja.
Jutalom
 • 5 Quest Points
 • 3000 Agility xp
 • 3000 Attack xp
 • Iban Staff

Kezdés

Beszélj Lathas-szal az ardougnei várban. Beszél a passról, Ibanról, majd elküld, hogy a bejáratnál találkozz Koftik-kal. Menj át West Ardougnen a térképen Underground Pass-ként jelölt helyre. Ott beszélj Koftikkal, majd menj be.

Az első terület: Kérlek használd referenciaként ezt a térképet:

Underg1.png


Miután megérkeztél, menj a legészakibb útvonalon, átmászva a köveken. Ha középen mész, lehúz a trutymó, sérülsz, és visszadob az elejére. Először a célunk átjutni a hídon. Beszélj Koftikkal, adni fog egy Damp clothot. Ezt használd a nyilaidon, és egyikből fire arrow lesz. Ezt használd a Koftik melletti tűzön, majd menj a térképen X-el jelölt helyre és onnan lőj az égő nyíllal a hidat tartó egyik kötélre. A karaktered automatikusan átsétál a hídon, a túloldalon lévő kart csak akkor húzd meg, ha valamilyen okból vissza akarsz menni. Ilyenkor még egy nyilat meg kell gyújtani és ugyanezen módon juthatsz át ismét.

Mielőtt tovább haladnál, vedd fel a plankot, nemsokára szükség lesz rá. Haladj délre (a térképen még egy X-et találsz). Ne menj be a trutymóba a blessed spiderek közé, mert lehúz és kezdheted elölről. A szakadék felett lesz egy kőalakzat, azon használva egy ropet átugrasz, viszont a rope elveszik (itt leeshetsz, és ilyenkor sajnos elölről kell kezdeni).

Amint sikerült, haladj tovább (a térképen csapda puzzle néven van feltüntetve). Ez egy elég idegesítő rész tud lenni, ugyanis teljesen a véletlenre van bízva, hogy melyik négyzet tart meg, és melyiken esel le. Próbálgatással idővel megtalálod a helyes útvonalat, és nem árt megjegyezni, ugyanis a Regicide quest közben is át kell jutnod majd itt. Alternatívan hozhatsz Mithril seedeket, és virág ültetéssel átmehetsz, ugyanis ilyenkor nem esel le sehol. Ha leesel, MINDIG 15 sebzést kapsz, ezt tartsd fejben a kaja beosztásánál. Miután átjutottál, húzd meg a kart, és a kapu kinyílik.

A kapun áthaladva találod magad (furnace). Ennek most nincs sok haszna, haladj tovább. Itt csapdák vannak a falon, jobb klikk Search-el juss át rajtuk, vagy ha nem elég magas a thievinged mély levegő, és szaladj át rajtuk, kurzorral a kaján. A következő teremben 4 orbot kell megszerezned. A legészakibbal érdemes kezdeni, és óramutató járásával ellenkező irányban haladni, itt ilyen sorrendben írom le őket.

Első orb: 3 csapda mögött van, az előbb felvett planket használd a flat rockokon, és sértetlenül átjutsz.

Második orb: Simán szaladj át a pókokon és az ogrékon, és vedd fel az orbot.

Harmadik orb: Ugyanaz mint az első, csak több a csapda, de a lényeg ugyanaz. Use plank -> flat rock.

Negyedik orb: Sétálj az orbig, de ne vedd fel, hanem jobb klikk Search, ezzel hatástalanítasz egy elég Indiana Jonesra hajazó csapdát (a hatástalanítást el lehet rontani, ilyenkor 10 sebzést kapsz).

Most, hogy megvan az összes orb, menj vissza a furnacehoz és dobáld bele az orbokat. Ezután biztonságosan lejjebb haladhatsz a kútba (orbok égetése előtt ha megpróbálsz lemenni, 10 sebzést kapsz).

Második terület: Újabb térkép:

Underg2.png

Haladj tovább nyugatra a börtönhöz. Délen az első cella ajtaján jobbklikk->pick lock-al bejutsz, és áss a földkupac előtt. Érkezéskor menj kicsit tovább és a párkányon ugorj át, leeshetsz, de nem sebez túl sokat. Egy útvesztőnél találod magad. Itt két lehetőség van.

I.: Végigmész az útvesztőn, ami tele van agility akadályokkal amin le lehet esni. Ha ezt választod akkor az útvonal rajta a következő az elágazásoknál: Jobbra, balra, balra.

II.: Ha van legalább 50 thievinged akkor az útvesztőtől délre lévő ajtón jobb klikk->pick lock, és átugrod az egész részt.

Haladj tovább a harmadik területre.

Harmadik terület

Underg3.png

Érkezés után haladj tovább az unikornishoz. Searcheld a ketrecét, kapni fogsz egy Piece of railinget. Mássz fel a ketrectől délre lévő lejtőn, és a nagy kövön használd a most szerzett lécet. Lezúg a kő, és az unikornis meghal. Menj vissza, searcheld ismét a ketrecet és megkapod a szarvát. Haladj tovább a paladinokhoz. Ha esetleg kajára van szükséged, beszélj Sir Jerroval, és kapsz. Ezután öld meg mind a 3-at, és vedd fel a paladin badgeket amiket dobnak. Haladj tovább a kijárathoz, útközben ismét találni fogsz pár plankes csapdát. Dobd bele a badgeket és az unikornis szarvát a kútba, és kinyílik az ajtó.

Negyedik (utolsó) terület

Underg4.png
Underg55.png

Miután megérkeztél, haladj délre a térképen X-el jelölt lépcsőhöz. Lekerülsz a másik térkép területére, ott találsz 3 dwarfot, beszélj mindegyikkel. Kapni fogsz egy tinderboxot, és vedd fel a vödröt a dwarfok házában. Kamen felajánlja, hogy próbáld ki a piáját, ha elfogadod, 5-öt rád sebez és lemegy 3-mal az agilityd, viszont kapsz egy kis kaját, ha kell. Ha végeztél, menj vissza a lépcsőn, és juss el a witch házához. A minimapodon nem látszanak a keskeny járatok a szakadék felett, és ahol az én térképemen megszakad az út, ott agility akadály van. A witchnél ne nyisd ki az ajtót, mert megsebez. Searcheld az ablakot, megtudod hogy a macskáját keresi, tehát menj el a witch's cathez, vedd fel, menj vissza, és useold az ajtón. Ezután menj be, Searcheld a chestet, kapni fogsz 2 potit egy könyvet és egy babát. A babát mindenképp tartsd meg.

Következő feladat összeszedni Iban részeit a babára és végül elpusztítani. Ezeket bármilyen sorrendben teljesítheted.

Iban árnyéka: Ehhez 3 (greater demonnal egyenlő combat képességekkel rendelkező) demont kell megölni. Hozzájuk a witch's cat-től lehet eljutni. Safespotolni lehet őket, egyszerűen maradj a keskeny járaton. Mindegyik dropol egy amulettet, vedd fel őket, majd miután mindhárom megvan, nyisd ki a Doomion nevű démontól északra lévő chestet és megkapod Iban's shadowot. Ezt useold a babán.

Iban teste: Menj vissza a törpékhez a lépcsőn, vagy simán ess le az egyik akadályon. Beszélj Klankkel, adni fog egy pár kesztyűt és tinderboxot, ha nincs nálad. Használd a bucketed a Kamen kunyhójában lévő hordón, kapni fogsz egy vödör piát. Menj Iban's tombhoz, vedd fel Klank kesztyűit, öntsd rá a piát a sírra és gyújtsd fel. Ezután a kapott Iban's ashest használd a babán.

Iban vére: Menj Kalraghoz (lvl 89-es pók, lásd térkép) és öld meg. Ennyi. A vér magától rákerül a babára.

Iban tudata: Menj a térképen jelölt half soullessekhez, és a legdélibb lehetőségnél lévő csoporthoz menj be, vedd fel Klank kesztyűit és keresgélj a ketrecekben, egyikben lesz Iban's dove (galamb csontváz), ezt useold a babán.


Mikor minddel megvagy, ideje végre megölni. Juss el a Disciples of Iban-ookhoz, ölj meg egyet (13-asok), és vedd fel a ruháikat. Ezután ne legyen rajtad semmi, csak a zamorak ruha, és menj be Ibanhoz. Elkezd mindenfélét idézgetni, amihez ha bemész, sérülsz, hátradob és stunolódsz. 8 hullám után általában tart egy kis szünetet, ilyenkor van időd beljebb szaladni és useold a kúton a babát. Ekkor megkapod az Iban staffot, és kidob egy beomlott barlangba. Beszélj Koftikkal, majd menj vissza Lathashoz és beszélj vele.

Gratulálok, küldetés teljesítve!

Underg6.png

Leírást készítette: Pisti